1000 dagen Fysiotherapie ‘t Twenlo

advert2

vn3

vn-2

TWELLO.- Rian Havekes en Beate Budde vormen samen een duo positief. Als eigenaren van Fysiotherapie ’t Twenlo werken ze al een tijdlang onverminderd enthousiast samen. De passie voor hun werk straalt uit alle poriën en cliënten zijn vol lof over hun positieve benadering en deskundigheid. Enthousiasme is hun kracht.

Rian Havekes is in hart en ziel Twellose, hier geboren en getogen. Beate Budde komt uit Kleve (Duitsland) en heeft in Nijmegen gestudeerd. “Er kwamen toentertijd veel fysiotherapeuten over de grens werken en die hadden bij ons een goede naam”, zo verklaart ze de keuze van haar studieplek.

In 2012 is zij hier in Twello begonnen en in 2014 hebben beide dames de zaak van de oude eigenaar overgenomen. “Wij hadden direct een klik”, lacht Rian, “en dat heeft ook geleid tot een fijne samenwerking, bovendien zijn we échte maatjes.” Rian werkt als kinderfysiotherapeute en Beate is fysio- en manueel therapeute voor volwassenen. Maar volgens hun ervaring overlapt dit nog wel eens, als namelijk Rian bepaalde ‘beperkingen’ in het bewegingsmechanisme van kinderen ontdekt, die Beate goed zou kunnen behandelen.

 

Rian ontvangt voornamelijk kinderen van 0 tot 16 jaar met ontwikkelingsgerelateerde klachten. Dat varieert van baby’s met een voorkeurshouding, aangeboren problematiek, schrijfproblemen tot sportblessures. Beate houdt zich vooral bezig met klachten rondom de wervelkolom en andere gewrichtsproblemen, maar ook na b.v. een heup- of knieoperatie kunnen volwassenen bij ’t Twenlo revalideren.

Om het behandelingspalet nog completer te maken wordt het team sinds 1 jaar versterkt door Pascal Stegeman (fysio- en manueeltherapeut) en werken ze samen met een logopediste en een orthopedagoog. Maar zélf blijven ze ook niet stilzitten en zo heeft Beate in 2012 haar master manuele therapie behaald en recentelijk nog een cursus ‘Dry needling’ met succes afgerond; waarbij het instrumentarium op dat van de accupunctuur lijkt, maar het concept duidelijk verschilt. “Patiënten profiteren enorm van deze methode, waarbij strakke en pijnlijke spieren worden ontspannen”, legt Beate uit. Rian heeft de opleiding ‘Pedagogiek’ en kinderorthopedie gevolgd en geeft ook baby- en peutermassage.

 

De bezoeker wordt bij binnenkomst verrast door een grappig, kindvriendelijk entree waar over na is gedacht. Twee frisse, uitnodigende behandelkamers en een verrassend grote oefenzaal met klimrekken, schommels, opstapjes en een keur aan hoepels, ballen, fietsen etc. Voor de kinderen voelt het als spelen, maar alle attributen worden toegepast als oefenmateriaal. Rian enthousiast: “Het is buitengewoon prettig werken met kinderen. Ik noem het elke keer een feestje. Soms willen de kleintjes niet naar huis”. Sindskort is er ook contact met de ‘Zuiderlaan’, waar het team gebruik maakt van de fitnessruimte. Vergelijkbaar met een sportschool, maar nog steeds één op één en niet in groepen. Een bewuste keuze van de dames, want zij prefereren een individuele benadering en dat waarderen mensen enorm. Binnenkort bestaat de praktijk 1000 dagen en daar is iedereen trots op.

zie ook https://www.voorsternieuws.nl/algemeen/duizend-dagen-fysiotherapie-t-twenlo